Responsive Mails via EpicCMS2

  Written by Rob van der Lee, 13 November, 2016

  Ik heb over de afgelopen week veel gedaan aan EpicCMS. Waaronder gewerkt aan een mailer die via de API aangeroepen kan worden. Ik heb bij verschillende klanten een sitemailer ingebouwd op hun website. Deze mailers verzenden mail en kunnen, waar nodig een bevestiging geven. Wat er echter niet aanwezig is zijn bijv. de online versie, een unsubscribe knopje of mail lijsten voor bijv. nieuwsbrieven.

  De module kan nu mailen en legt ook alle verstuurde mails vast. Dit ook om voor de gebruiker later de mail online weer te kunnen geven onder een unieke code. Dit was echter niet waarom ik deze blog schrijf.

  Ik dacht na hoe mensen dit gingen gebruiken. U moet namelijk weten dat de standaard voor mail een van de meest stricte specificaties is. En de meeste gebruikers hebben geen technische kennis om een mail op te bouwen die in elke mailclient er hetzelfde uitziet. Tegenwoordig komt daar ook nog bij kijken dat het belangrijk is dat een mail responsive is (een mobiele weergave heeft, zoals hieronder te zien op dit bewegend plaatje).

  Deze mail preview is te vinden in EpicCMS en hiermee kun je testen of je mail responsive is. Zo kun je zien hoe het er ongeveer op een mobieltje zou uitzien.

   

  Als je een dienst wil kopen die mails verzend kom je al snel uit bij Mailchimp of Campaign Monitor. In principe is er niks mis met deze diensten en komen dan ook met een prijs. Dat is een van de redenen waarom ik deze mailer ben gaan maken als module voor EpicCMS.

  Ik gebruik zelf Foundation for Emails. Dit is wat wij in technische termen noemen een full stack ontwikkel tool. Het maakt gebruik van NPM (distributie platform) om programma's te downloaden die je nodig hebt met het maken van je templates; waaronder Gulp, een minifier, inliner, jpeg optimiser en wat parsers voor HTML en CSS.

  De meeste mensen die dit lezen denken meteen aan abracadabra. Ik geef ze groot gelijk ook. Een gebruiker heeft namelijk geen tijd om te leren hoe te werken met deze tools. Daarom ging mijn zoektoch verder! Ik kwam uit bij een visuele editor genaamd BeeFree en tot mijn verbazing is dit toch een van de betere tools die ik gezien heb; en natuurlijk is dat gebaseerd op het testen van meerdere mailbuilders.

  Met deze editor kun je redelijk makkelijk een goede mail in elkaar zetten en denk ook dat voor de meeste mensen dit ook de juiste oplossing zal zijn. Mocht je toch nog benieuwd zijn naar andere editors en resources dan zou ik door de linkjes heen bladeren.

  EpicSoftworks

  Ik ben Rob de Linux Guy en ik deel mijn kennis met de wereld over hoe je open en vrije software kunt gebruiken.

  Sprite Logo Coffeescript Technology
  Sprite Logo Directadmin Technology
  Sprite Logo ZendFramework Technology
  Sprite Logo Apache Technology
  Sprite Logo PHP Technology
  Sprite Logo Mysql Technology
  Sprite Logo Python Technology
  Sprite Logo Let's Encrypt Technology
  Sprite Logo Sass Technology
  Sprite Logo Coffeescript Technology
  Sprite Logo Directadmin Technology
  Sprite Logo ZendFramework Technology
  Sprite Logo Apache Technology
  Sprite Logo PHP Technology
  Sprite Logo Mysql Technology
  Sprite Logo Python Technology
  Sprite Logo Let's Encrypt Technology
  Sprite Logo Sass Technology

  Copyright © EpicSoftworks. Alle rechten voorbehouden.